Chilli džem
Nevíte co s přebytkem chilli papriček? Zkuste z nich něco vyrobit.
Po chilli olejích jsme vyzkoušeli další produkt, tentokrát chilli džem. A výsledek? SLADKÉ, PÁLIVÉ, BOŽÍ.
První marmeládu jsme si uvařili v roce 2019 a ještě do dnes mírně experimentujeme se složením a recepturou, zejména s množství a pálivosti chilli papriček. Samozřejmostí je, že používáme výhradě námi vypěstované papričky. Na rozdíl od chilli olejů, kam dáváme převážně tenkostěnné papričky jako jsou Kilián, Damián, Kristián, Bhut Jolokia apod., do marmelády jdou zase výhradně tlustostěnné papričky, jako Jalapennos, Habanero, Mushroom Peperoncino či 7pot white, nebo naše tajné Hůlkovské chilli.
Vařením s klasickými kápiemi, želírovacím cukrem a klasickým cukrem se nám podařilo vytvořit něco, co se opět hodí téměř ke všemu, ať už na chleba, nebo ideálně k sýrům či masům. Vytvořit něco co si zamiluje každý milovník pálivého, ale zároveň i milovníci sladkého.
Chcete vyzkoušet něco podobného? Nechte se inspirovat, rozhodně to stojí za to. Pro přátelé a milovníky chilli nabízíme ochutnávku těchto džemů na naší domovské adrese 😉 Vyrobeno je vak prozatím tak málo kusů, že budeme rádi, když nám pro vlastní potřebu vydrží do konce měsíce 😉